Strah od stomatologa

StrahodStomatologa02Ovaj strah se manifestira na različitim razinama za različite ljude - od jednostavne nervoze do teške fobije. Stomatolog bi trebao biti vaš najbolji partner u borbi protiv tjeskobe, tako da uz njegovu pomoć možete proći kroz sam pregled i eventualan popravak zuba bez problema.

Dentalna anksioznost: Ne skrivajte pred vašim stomatologom kako se osjećate

Jedna od najboljih strategija u borbi protiv dentalne anksioznosti je upravo razgovor o tome sa stomatologom. Većina stomatologa će se postaviti prijateljski prema nekome tko je anksiozan, i samim time ublažiti strah i paniku. Uz to naravno raspolažu svom potrebnom opremom i znanjem koji će uvelike pridonijeti otklanjanju straha.

Ako stomatolog razumije da se bojite određenog tretmana odnosno zahvata, on svakako može predložiti neke druge tretmane koji prethode glavnom tretmanu a dovode do ublažavanja istog, ili prolaženje kroz posebnu terapiju prije glavnih stomatoloških zahvata.

Dentalna anksioznost: Pokušajte se kontrolirati u zubarskom stolcu

Nemojte dopustiti da vas preplave strah i tjeskoba. Anksioznost se može prevladati i na način ako zamolite stomatologa da vam dopusti samo sjediti u stolcu nekoliko minuta prije nego što započne stomatološki tretman.

Tijekom tih nekoliko minuta kontrolirajte svoje disanje, upoznajte se s okruženjem, ćaskajte sa svojim stomatologom neobavezno i uskoro ćete osjetiti kako vaši otkucaji srca postaju sve sporiji i sporiji. Unapred se dogovorite sa stomatologom ako želite koristiti neki signal kada želite da napravi pauzu (primjerice, podizanje ruke). Pojedini pacijenti odlaze na tretmane kognitivno bihevioralne terapije koja im izuzetno pomaže u otklanjanju dentalnih fobija.

Dentalna anksioznost: opcija svjesne sedacije

Razgovarajte sa svojim stomatologom o opciji svjesne sedacije, naročito ako je vaša fobija izrazito jaka, ili ukoliko morate proći kroz složene zahvate kao što su ugradnja dentalnih implantata, terapija korijenskog kanala, itd.

Pod sedacijom ćete biti budni, ali nećete se sjećati baš svih detalja iz postupka terapije. Sedacija je naprosto kontrolirano stanje svjesne smirenosti. Pacijent ne gubi osjet dodira ni mogućnost samostalnog disanja, te također može normalno komunicirati sa stomatologom za vrijeme terapije.

Samom postupku sedacije prethodi popunjavanje upitnika o općem zdravstvenom stanju, provjera tlaka, pulsa, zasićenosti kisikom i po potrebi nekih drugih pokazatelja koji su važni zbog nadzora pacijenta.

Bitna stvar kod primjene svjesne sedacije je da pacijent dođe na zahvat u pratnji nekoga zato jer sama sedacija utječe na koordinaciju pokreta. To znači da otprilike 24 sata nakon tretmana izvedenog pod svjesnom sedacijom ne smijete voziti ili obavljati bilo kakve radnje u kojima je potpuna svjesnost od ključne važnosti.

  • BANNER DOLE

    ZUBOTEHNIČKI LABORATORIJ

    Stomatološka poliklinika Jurišić

    Osmijeh koji zaslužujete!

    Pročitajte više

krug1.jpgJESTE LI ZNALI?

75% svih odraslih, neovisno o rasi i socioekonomskom statusu, pogođeni su parodontitisom...

Pročitajte više

krug3NE ZABORAVITE

Svakodnevna i dobro provođena oralna higijena kao i redovni posjet stomatologu, najbolja su prevencija bolesti parodonta...

Pročitajte više

REZERVIRAJTE TERMIN ILI POŠALJITE UPIT

U brzom svijetu online kockanja, pogodnost transakcija igra ključnu ulogu u poboljšanju iskustva igrača. Klarna, poznata po svojim brzim i sigurnim rješenjima plaćanja, postala je omiljeni izbor među entuzijastima online kasina. Ova metoda plaćanja, koja korisnicima omogućuje jednostavno i sigurno uplate depozite, detaljno je opisana na https://gold-chip.at/zahlungsmethoden/klarna/, nudeći dublji uvid u njenu integraciju u sektor online kockanja. Vodič precizno opisuje prednosti korištenja Klarne, naglašavajući njezino korisničko sučelje i dodatni sloj sigurnosti koji pruža, osiguravajući da osobni i financijski podaci ostanu zaštićeni. Klarnina fleksibilnost u obradi transakcija bez potrebe za podacima o kreditnoj kartici ili izravnim bankovnim podacima privlači širok raspon korisnika, od iskusnih kockara do onih koji su tek počeli sudjelovati u svijetu online kasina. Za pojedince koji traže pouzdan i učinkovit način za upravljanje svojim igračkim fondovima, ova stranica služi kao bitan izvor, bacajući svjetlo na ulogu Klarne u omogućavanju nesmetanog i sigurnog iskustva online kockanja.

logofooter

Centar Implantologije :: Parodontološko Kirurški Centar ::
Adresa: Kneza Branimira 11, 88 000 Mostar, BiH
Kontakt broj: +387 (0)36 32 55 88
E-mail: info@centarimplantologije.com
info@parodontolosko-kirurski-centar.com

SVI KONTAKTI

 

početna       o nama      usluge      galerija     kontakt

divider.png

2017 - sva prava pridržana

designer17